About Hee Welling

Het is alweer veel te lang geleden dat ik jullie nog een designer en zijn creaties heb voorgeschoteld! Vorige keren had ik het over Finn Juhl en Kay Bojesen en dat lees je hier en hier. Vandaag presenteer ik jullie Hee Welling. Geen oude rakker zoals Finn en Kay maar een ontwerper van nu. Hee heeft enkele bekende stoelen ontworpen die zijn uitgebracht door HAY. Ik hou wel van een leuke stoel en daarom heb ik een aantal van zijn creaties klaar gezet voor jullie namelijk About A Chair, About A Stool, Hee Wire Chair, Cone, Change Table en About A Lounge.

About-A-Chair-Arm-Hee-Welling-A

About-A-Chair-Arm-Hee-Welling-E

About-A-Chair-Bar-Hee-Welling-A

About-A-Chair-Lounge-Hee-Welling-C

Change-Hee-Welling-A

Cone-Hee-Welling-A

HEE-Hee-Welling-D

HEE-Hee-Welling-E

HEE-Hee-Welling-F

Hee Welling

Hee Welling is geboren in 1974 en studeerde af in 2003 aan de Royal Danish Academy of Fine Arts. Datzelfde jaar startte hij zijn eigen studio in Kopenhagen en werkt hij samen met diverse grote fabrikanten zoals HAY, Frederica Furniture, Abstracta,… Zijn ontwerpen zijn eenvoudig, functioneel en verfijnd. Zulke Scandinavische interieurontwerpen kan ik wel smaken! Jullie ook?

And all is made with a respect and humility of our roots – the Scandinavian design tradition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *